Ένας οδηγός 5 βημάτων για τη δημιουργία ενός οικονομικού σχεδίου

Τι είναι ο Χρηματοοικονομικός Σχεδιασμός;

Ο οικονομικός προγραμματισμός είναι η διαδικασία προγραμματισμού για τους βραχυπρόθεσμους ή μακροπρόθεσμους οικονομικούς σας στόχους, όπως π.χ αποταμίευση για τη σύνταξη. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να αγοράσετε ένα σπίτι, πρέπει να το προγραμματίσετε. Πρέπει να ξέρετε πόσο θα σας κοστίσει το σπίτι, πόσα χρήματα πρέπει να εξοικονομήσετε για μια προκαταβολή ή πόσο καιρό θα σας πάρει. Αυτός είναι ο οικονομικός προγραμματισμός.

Ο οικονομικός προγραμματισμός ξεκινά με τη σκέψη για τα τρέχοντα οικονομικά σας. Αυτό περιλαμβάνει το χρέος, τις αποταμιεύσεις, τις επενδύσεις, τις ταμειακές ροές κ.λπ. Στη συνέχεια, πρέπει να εξετάσετε τους οικονομικούς σας στόχους, πόσο χρόνο θα σας πάρει για να τους επιτύχετε και τα βήματα που θα χρειαστείτε για να φτάσετε εκεί. Ο οικονομικός σχεδιασμός είναι σημαντικός γιατί χρησιμεύει ως οδικός χάρτης που σας βοηθά να πετύχετε τους στόχους σας.

Ο οικονομικός προγραμματισμός μπορεί να γίνει μόνος σας. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας οικονομικός σύμβουλος μπορεί να είναι μια καλή ιδέα.

Το δωρεάν εργαλείο αντιστοίχισης οικονομικών συμβούλων του SmartAsset μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε έναν εξειδικευμένο οικονομικό σύμβουλο στην περιοχή σας σε 5 λεπτά.

Επόμενα βήματα: Ο προγραμματισμός για τη συνταξιοδότηση μπορεί να είναι συντριπτικός. Συνιστούμε να μιλήσετε με έναν οικονομικό σύμβουλο. Αυτό το εργαλείο θα σας ταιριάξει με έως και τρεις συμβούλους.

Ετσι δουλευει:

Απαντήστε σε αυτές τις λίγες εύκολες ερωτήσεις σχετικά με την τρέχουσα οικονομική σας κατάσταση.

Καθίστε αναπαυτικά ενώ το εργαλείο μας σας ταιριάζει με έως και τρεις συμβούλους που μπορούν να παρέχουν τεχνογνωσία με βάση τους συγκεκριμένους στόχους σας. Χρειάζεται μόνο ένα λεπτό.

Ελέγξτε τα προφίλ των συμβούλων, συνεντεύξτε τους τηλεφωνικά ή αυτοπροσώπως και επιλέξτε με ποιον θα συνεργαστείτε στο μέλλον.

Βρείτε τον Σύμβουλό σας τώρα

Κατανόηση του Χρηματοοικονομικού Σχεδιασμού

Ο οικονομικός προγραμματισμός λαμβάνει υπόψη την τρέχουσα οικονομική σας κατάσταση, τους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους σας και τις στρατηγικές σας για το πώς να επιτύχετε αυτούς τους στόχους. Ο οικονομικός προγραμματισμός ξεκινά με μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση της οικονομικής σας κατάστασης. Αυτό περιλαμβάνει τα περιουσιακά στοιχεία και τις υποχρεώσεις σας όπως αποταμιεύσεις, χρέη, σπίτι, αυτοκίνητο, καθαρή θέση, επενδύσεις κ.λπ. Αφού εξετάσετε την τρέχουσα οικονομική σας κατάσταση, τότε πρέπει να καθορίσετε τους βραχυπρόθεσμους ή μακροπρόθεσμους στόχους σας.

Για παράδειγμα, ένας από τους στόχους σας μπορεί να είναι ο προγραμματισμός της συνταξιοδότησης. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να γνωρίζετε τους τύπους λογαριασμών συνταξιοδότησης που μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τα χρήματά σας, τον χρονικό σας ορίζοντα, πόσα χρήματα θα συνεισφέρετε κάθε μήνα. Ως εκ τούτου, ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, το οποίο είναι μια μορφή οικονομικού προγραμματισμού είναι σημαντικό. Άλλοι τύποι οικονομικού προγραμματισμού, εκτός από συνταξιοδοτικό προγραμματισμό και αγοράζοντας ένα σπίτιπεριλαμβάνει σχεδιασμός ακινήτων, φορολογικός σχεδιασμός, επενδυτικός σχεδιασμός, σχεδιασμός χρηματοδότησης της εκπαίδευσηςκαι τα λοιπά.

Σχεδόν ο καθένας μπορεί να επωφεληθεί από κάποιο επίπεδο οικονομικού προγραμματισμού. Το κλειδί είναι να ξεκινήσετε τώρα. Παρακάτω είναι μερικά από τα βήματα για τον οικονομικό προγραμματισμό.

Οικονομικός Σχεδιασμός σε 5 Βήματα:

Ο οικονομικός προγραμματισμός απαιτεί πολλά βήματα. Το πρώτο βήμα είναι να αποφασίσετε ποιοι είναι οι βραχυπρόθεσμοι ή/και μακροπρόθεσμοι στόχοι σας. Το δεύτερο βήμα είναι να εξοφλήσετε τυχόν χρέη υψηλών τόκων που έχετε, με εξαίρεση ένα στεγαστικό δάνειο. Ένα άλλο βήμα είναι να εξοικονομήσετε χρήματα. Το τέταρτο βήμα είναι να συνεργαστείτε με έναν οικονομικό σύμβουλο. Αφού εξετάσετε αυτά τα βήματα, εσείς ή ο οικονομικός σας σύμβουλος θα πρέπει να είστε σε θέση να συντάξετε ένα οικονομικό σχέδιο για εσάς.

1. Ξεκινήστε με τους οικονομικούς σας στόχους

Ο οικονομικός προγραμματισμός ξεκινά με τον καθορισμό των οικονομικών σας στόχων. Με άλλα λόγια, οι στόχοι παρέχουν τη βάση για ένα οικονομικό σχέδιο. Είναι εντάξει αν δεν γνωρίζετε ακόμη όλες τις λεπτομέρειες. Απλά πρέπει να σκεφτείς τη μεγάλη εικόνα. Μερικοί από τους στόχους σας μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Αγοράζοντας το πρώτο σας σπίτι ή ένα δεύτερο σπίτι
 • Σχεδιασμός για το κτήμα σας
 • Αποταμίευση για τη σύνταξη
 • Παντρεύομαι
 • Ξεκινώντας μια επιχείρηση
 • Αποταμίευση για την εκπαίδευση των παιδιών σας
 • Μεγαλώνοντας την οικογένειά σου κ.λπ

Το να έχετε μελετήσει τους στόχους σας θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα οικονομικό σχέδιο, το οποίο στη συνέχεια θα σας βοηθήσει να υλοποιήσετε αυτούς τους στόχους.

2. Εξοφλήστε τα χρέη υψηλών τόκων

Η εξόφληση χρεών με υψηλούς τόκους, όπως τα χρέη πιστωτικών καρτών, είναι ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία οικονομικού σχεδιασμού. Ένας λόγος είναι γιατί όσο περισσότερο το αγνοείτε, τόσο μεγαλύτερο γίνεται το χρέος σας. Ένας άλλος λόγος για να εξοφλήσετε το χρέος της πιστωτικής σας κάρτας είναι επειδή όχι μόνο θα σας εξοικονομήσει χιλιάδες σε πληρωμές τόκων, αλλά θα σας κάνει πιο ελκυστικό αιτούντα για τους δανειστές όταν έρθει η ώρα να υποβάλετε αίτηση για νέα πίστωση, προσωπικό δάνειο ή στεγαστικό δάνειο.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από το χρέος σας. Το πρώτο είναι να ξέρετε πόσα χρέη έχετε. Και το καλύτερο μέρος για να το μάθετε αυτό είναι μέσω της πιστωτικής σας αναφοράς. Λάβετε λοιπόν τη δωρεάν πιστωτική σας αναφορά από το Credit Karma και το Credit Sesame. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποφασίσετε πόσα επιπλέον μετρητά μπορείτε να βάλετε σε αυτές τις πιστωτικές κάρτες. Θα εκπλαγείτε πόσο γρήγορα μπορείτε να εξοφλήσετε το χρέος σας σε ένα χρόνο κάνοντας επιπλέον πληρωμές. Ένα άλλο βήμα είναι να ενοποιήσετε το χρέος σας παίρνοντας προσωπικό δάνειο.

3. Εξοικονομήστε τα χρήματά σας

Αφού φροντίσετε τα χρέη σας με υψηλούς τόκους, όπως τα χρέη πιστωτικών καρτών, το επόμενο βήμα σας στη διαδικασία οικονομικού σχεδιασμού είναι να εξοικονομήσετε χρήματα. Πολλά από αυτά. Ο λόγος είναι γιατί ανεξάρτητα από τα μεγάλα σχέδια που έχετε για το μέλλον, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετά χρήματα στην τράπεζα για να τα χρηματοδοτήσετε.

4. Συνεργαστείτε με έναν οικονομικό σύμβουλο

Ένα κρίσιμο βήμα στη διαδικασία οικονομικού σχεδιασμού είναι η συνεργασία με έναν οικονομικό σύμβουλο. Ενώ ο οικονομικός προγραμματισμός μπορεί να γίνει μόνος σας, μερικές φορές η βοήθεια από έναν οικονομικό σύμβουλο μπορεί να σας καθοδηγήσει προς τη σωστή κατεύθυνση, ειδικά εάν έχετε να κάνετε με ένα πιο περίπλοκο θέμα, όπως ο καθορισμός μιας διαθήκης ή ο προγραμματισμός της περιουσίας.

Ένας οικονομικός σύμβουλος είναι ένας επαγγελματίας που μπορεί να σας παρέχει οικονομικές συμβουλές σε διάφορα θέματα. Αυτά τα θέματα περιλαμβάνουν τον προϋπολογισμό, τις επενδύσεις, τον προγραμματισμό ακινήτων, συνταξιοδοτικό προγραμματισμό, διαχείριση κινδύνων, φορολογία κ.λπ. Ένας οικονομικός σύμβουλος μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε τον έλεγχο των χρημάτων σας, να απαλλαγείτε από το χρέος σας, να εξοικονομήσετε χρήματα και να δημιουργήσετε πλούτο. Μπορούν να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε ένα επενδυτικό σχέδιο ή να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε τη συνταξιοδότηση κ.λπ.

 1. 8 Συμβουλές για την επιλογή ενός οικονομικού συμβούλου
 2. 5 λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν προσλαμβάνουν έναν οικονομικό σύμβουλο

Η εύρεση ενός οικονομικού συμβούλου μπορεί να είναι κουραστική. Μια απλή αναζήτηση στο Google για χρηματοοικονομικούς συμβούλους κοντά μου μπορεί να οδηγήσει χιλιάδες οικονομικούς συμβούλους που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Ωστόσο, ένα τόσο μεγάλο αποτέλεσμα μπορεί να είναι συντριπτικό. Και μπορεί να μην είστε σίγουροι εάν αυτοί οι σύμβουλοι έχουν ελεγχθεί.

Ωστόσο, η εύρεση του κατάλληλου οικονομικού συμβούλου που ταιριάζει στις ανάγκες σας δεν χρειάζεται να είναι δύσκολο. Το δωρεάν εργαλείο του SmartAsset ταιριάζει με σας καταπιστευματικούς οικονομικούς συμβούλους στην περιοχή σας σε 5 λεπτά. Κάθε σύμβουλος έχει ελεγχθεί από το SmartAsset και είναι νόμιμα υποχρεωμένος να ενεργεί προς το συμφέρον σας. Εάν είστε έτοιμοι να ταιριάξετε με τοπικούς συμβούλους που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους οικονομικούς σας στόχους, Ξεκινήστε τώρα.

5. Ξεκινήστε τη δημιουργία ενός ταμείου έκτακτης ανάγκης

Ένα άλλο σημαντικό βήμα στη διαδικασία του οικονομικού σχεδιασμού είναι να έχετε ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης. Η πραγματικότητα είναι ότι κάποια στιγμή στη ζωή σας, πρόκειται να αντιμετωπίσετε κάποια απροσδόκητα έξοδα. Μπορεί να είναι ένας μεγάλος ιατρικός λογαριασμός ή μια μεγάλη επισκευή αυτοκινήτου. Υπάρχει ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης για αυτές τις ξαφνικές εκπλήξεις. Είναι καλή ιδέα να έχετε εξοικονομήσει τουλάχιστον έξι μήνες από τα έξοδα.

Υλοποίηση του οικονομικού σας σχεδίου

Ένας οικονομικός σύμβουλος μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα οικονομικό σχέδιο και να εφαρμόσετε τους στόχους σας.

Ένα οικονομικό σχέδιο είναι ένα έγγραφο που εσείς ή ο σύμβουλός σας έχετε δημιουργήσει για εσάς και αναλύει τους στόχους σας και τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να τους επιτύχετε. Το οικονομικό σας σχέδιο μπορεί να περιλαμβάνει:

 • Όσον αφορά τον προγραμματισμό συνταξιοδότησης, πόσα πρέπει να βάζετε στους λογαριασμούς συνταξιοδότησης κάθε μήνα.
 • Πόσα πρέπει να πληρώνετε κάθε μήνα για να εξοφλήσετε το χρέος της πιστωτικής σας κάρτας, το φοιτητικό δάνειο ή το στεγαστικό σας δάνειο.
 • Πόσο να προϋπολογιστείτε για τις επόμενες οικογενειακές σας διακοπές.
 • Το χρηματικό ποσό που πρέπει να έχετε στο ταμείο έκτακτης ανάγκης.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, εσείς οι ίδιοι μπορείτε να κάνετε τον δικό σας οικονομικό προγραμματισμό. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας οικονομικός προγραμματιστής ή επαγγελματίας μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή σας. Ένας οικονομικός σύμβουλος μπορεί να σας βοηθήσει να ιεραρχήσετε τους στόχους σας και να σας προσφέρει συμβουλές για το πώς να τους επιτύχετε.

Συμπερασματικά, όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, θα πρέπει να κάνουν τον οικονομικό τους προγραμματισμό. Είναι σημαντικό γιατί σας δίνει έναν οδικό χάρτη για το πώς θα επιτύχετε τους οικονομικούς σας στόχους. Και όσο πιο γρήγορα αρχίσετε να εργάζεστε για αυτούς τους στόχους, τόσο καλύτερα θα είστε. Θυμηθείτε επίσης, δεν χρειάζεται να το κάνετε μόνοι σας. Ένας οικονομικός σύμβουλος μπορεί σίγουρα να βοηθήσει στην πορεία.

Εργαστείτε με τον κατάλληλο οικονομικό σύμβουλο

Μπορείτε να μιλήσετε με έναν οικονομικός σύμβουλος ποιος μπορεί να αναθεωρήσει τα οικονομικά σας και να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας (είτε είναι να κερδίσετε περισσότερα χρήματα, να εξοφλήσετε το χρέος, να επενδύσετε, να αγοράσετε σπίτι, να σχεδιάσετε τη σύνταξη, να αποταμιεύσετε κ.λπ.). Βρείτε κάποιον που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας Η δωρεάν υπηρεσία αντιστοίχισης οικονομικών συμβούλων SmartAsset. Απαντάτε σε μερικές ερωτήσεις και σας ταιριάζουν με έως και τρεις οικονομικούς συμβούλους στην περιοχή σας. Έτσι, εάν θέλετε βοήθεια για την ανάπτυξη ενός σχεδίου για την επίτευξη των οικονομικών σας στόχων, Ξεκινήστε τώρα.

Διαβάστε περισσότερα  Ιστολόγιο The Beautiful Baby's-Breath - Brant Florist