6 Μαθήματα επιτυχίας από την ιστορία του Instagram – Life Optimizer

6 Μαθήματα επιτυχίας από την ιστορία του Instagram – Life Optimizer

Πρόσφατα άκουσα ένα εξαιρετικό επεισόδιο podcast από το NPR. Αφορά το πώς δημιουργήθηκε το Instagram.

Η ιστορία είναι αξιοσημείωτη. Οι ιδρυτές του Instagram – Kevin Systrom και Mike Krieger – κυκλοφόρησαν την εφαρμογή τον Οκτώβριο του 2010. Τον Απρίλιο του 2012 – μόλις ενάμιση χρόνο αργότερα – η υπηρεσία εξαγοράστηκε από το Facebook για 1 δισεκατομμύριο δολάρια!

Πώς θα μπορούσε κάποιος να βγάλει ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε μόλις ενάμιση χρόνο; Είναι καταπληκτικό.

Πήρα μερικά μαθήματα επιτυχίας από την ιστορία και θα ήθελα να τα μοιραστώ μαζί σας. Εδώ είναι:

1. Φτιάξτε κάτι που θέλουν οι άνθρωποι.

Το να κάνετε κάτι που θέλουν οι άνθρωποι είναι το κλειδί για την επιχειρηματική επιτυχία. Αυτό είναι κάτι που έχει ο Paul Graham γραπτός περίπου για χρόνια. Μπορείς να πετύχεις μόνο αν οι άνθρωποι θέλουν αυτό που έχεις. Εάν δεν το κάνουν, τίποτα στον κόσμο δεν μπορεί να σας δώσει επιτυχία μακροπρόθεσμα.

Στην περίπτωση του Instagram, οι άνθρωποι θέλω να μοιραστούν τις ιστορίες της ζωής τους με οπτικό τρόπο. Το Instagram πετυχαίνει γιατί ανταποκρίνεται πολύ καλά σε αυτή την επιθυμία.

2. Βρείτε αναξιοποίητες δυνατότητες.

Πώς φτιάχνεις κάτι που θέλει ο κόσμος; Ένας καλός τρόπος είναι να βρεις αναξιοποίητες δυνατότητες, κάτι που θα μπορούσε να γίνει αλλά δεν έχει έχει γίνει ακόμα.

Για το Instagram, οι αναξιοποίητες δυνατότητες ήταν η δύναμη των καμερών κινητών τηλεφώνων. Το 2010, οι κάμερες κινητών τηλεφώνων είχαν γίνει αρκετά καλές, συγκρίσιμες σε ποιότητα με τις κάμερες point-and-shoot. Αλλά κανείς μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε διευκολύνει τους ανθρώπους να μοιράζονται φωτογραφίες απευθείας από τα κινητά τους τηλέφωνα. Άλλες εφαρμογές εκείνη την εποχή απαιτούσαν να μεταφέρετε πρώτα φωτογραφίες σε υπολογιστή πριν τις ανεβάσετε.

Διαβάστε περισσότερα  Οικογενειακές περιπέτειες στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια

Οι ιδρυτές είδαν αυτές τις αναξιοποίητες δυνατότητες και αποφάσισαν να το αξιοποιήσουν στο έπακρο. Διευκόλυναν τους ανθρώπους να μοιράζονται φωτογραφίες απευθείας από τα κινητά τους τηλέφωνα.

3. Καλύψτε τις συναισθηματικές ανάγκες.

Η εύρεση ανεκμετάλλευτων δυνατοτήτων είναι σημαντική, αλλά δεν αρκεί. Για τους ανθρώπους να Πραγματικά θέλεις αυτό που έχεις, πρέπει να τους γνωρίσεις Συναισθηματική ανάγκες των.

Το Instagram το έκανε καλά. Πρώτον, συναντιέται κοινωνικός ανάγκες των. Το Instagram διευκολύνει τους ανθρώπους να μοιράζονται φωτογραφίες με τους φίλους τους.

Δεύτερον, συναντιέται αυτοεκτίμηση ανάγκες των. Μια κομβική στιγμή στην ιστορία ήταν όταν ένας από τους ιδρυτές συνειδητοποίησε ότι δεν αρκούσε απλώς να βοηθήσει τους ανθρώπους να μοιράζονται φωτογραφίες. οι φωτογραφίες πρέπει να τις φτιάξουν αφή Καλός. Τι έκαναν λοιπόν; Εχτισαν φίλτρα απευθείας στην εφαρμογή, ώστε οι χρήστες να μπορούν να γυαλίζουν τις φωτογραφίες τους πριν τις κοινοποιήσουν.

Καθώς η εφαρμογή καλύπτει τις κοινωνικές και συναισθηματικές ανάγκες των χρηστών, δεν είναι περίεργο που οι άνθρωποι αγαπούν το Instagram.

4. Δράσε γρήγορα.

Όταν οι ιδρυτές βρήκαν την ευκαιρία, δεν περίμεναν πολύ. Δεν το σκέφτηκαν πολύ. Αντίθετα, κατασκεύασαν γρήγορα ένα πρωτότυπο, το έδειξαν σε ορισμένους πιθανούς επενδυτές και στη συνέχεια κατασκεύασαν την πραγματική εφαρμογή. Χρειάστηκαν μόλις μερικοί μήνες για να ξεκινήσει η εφαρμογή.

Θα πρέπει να γνωρίζετε τα παράθυρα ευκαιριών. Αν αργήσετε, τα παράθυρα μπορεί να κλείσουν. Δράσε λοιπόν γρήγορα.

5. Επαναλάβετε στο φοβερό.

Σε σχέση με το προηγούμενο μάθημα, μην περιμένετε να είναι όλα τέλεια πριν ξεκινήσετε. Αντίθετα, ξεκινήστε σύντομα και μετά επαναλάβετε το.

Οι ιδρυτές κυκλοφόρησαν την εφαρμογή ακόμη και όταν η υποδομή τους δεν ήταν ακόμη πλήρως έτοιμη. Ως αποτέλεσμα, οι διακομιστές τους κατέρρεαν κάθε δεύτερη ώρα στην αρχή. Αλλά έμαθαν τα μαθήματα, συνέχισαν να βελτιώνουν την εφαρμογή και τελικά έκαναν την εφαρμογή καταπληκτική.

Διαβάστε περισσότερα  Συμβουλές και δραστηριότητες για οικογενειακό οδικό ταξίδι

Ό,τι κι αν έχετε στο μυαλό σας, μην περιμένετε πολύ. Εκκίνηση νωρίς και μετά επαναλαμβανόμενος στο φοβερό.

6. Έχετε μετρήσεις.

Αν και είναι καλό να ενεργείτε γρήγορα, θα πρέπει επίσης ξέρω πώς είσαι. Αυτό απαιτεί να έχετε κάποιες μετρήσεις.

Οι ιδρυτές είχαν μια συλλογή από μετρήσεις που τους έδειχναν πώς τα πήγαινε η εταιρεία. Κάλυψε διάφορες πτυχές της επιχείρησής τους. Ως αποτέλεσμα, όταν υπήρχε πρόβλημα, μπορούσαν γρήγορα να καταλάβουν τι ήταν λάθος και να αναλάβουν δράση για να το διορθώσουν.

Ομοίως, πρέπει να έχετε μετρήσεις για να σας δείξουν πώς τα πάτε.

***

Όλοι μπορούμε να μάθουμε από την ιστορία του Instagram. Είναι μια ιστορία προετοιμασίας για ευκαιρίες και μετά την αξιοποίηση της.

Μάλιστα, αυτό είπε στη συνέντευξη ένας από τους ιδρυτές. Είπε ότι πιστεύει ότι όλοι είναι τυχεροί κάποια στιγμή στη ζωή τους. Το ερώτημα είναι πώς αυτοί κεφαλοποιώ πάνω του. Το πρόβλημα με πολλούς ανθρώπους είναι ότι δεν μπορούν να κεφαλαιοποιήσουν την τύχη όταν έρθει.

Ετοιμαστείτε λοιπόν και αξιοποιήστε στο έπακρο τις ευκαιρίες σας.

#####

Ρίξτε μια ματιά στις περιλήψεις βιβλίων Blinkist για να γίνετε εξυπνότεροι σε λιγότερο χρόνο (η κριτική μου).