Ο κίνδυνος της δημιουργικής καταστροφής – Life Optimizer

Ο κίνδυνος της δημιουργικής καταστροφής – Life Optimizer

Αυτή τη στιγμή διαβάζω Γιατί αποτυγχάνουν τα έθνη από τους Daron Acemoglu και James A. Robinson. Το βιβλίο αναφέρεται στο πώς τα έθνη κατά τη διάρκεια της ιστορίας έφτασαν στην ευημερία ή στη φτώχεια. Στην ουσία, τα έθνη φτάνουν στην ευημερία μέσω καινοτομιών που τα φέρνουν σε νέα οικονομικά ύψη. Η Βιομηχανική Επανάσταση του δέκατου όγδοου αιώνα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Ωστόσο, τέτοιες καινοτομίες έχουν ένα «αρνητικό» αποτέλεσμα: προκαλούν δημιουργική καταστροφή. Το νέο αντικαθιστά το παλιό. Ως αποτέλεσμα, πολλοί άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους εάν δεν μπορούν να συμβαδίσουν με το νέο. Με τη μηχανοποίηση της κλωστοϋφαντουργίας, για παράδειγμα, όσοι έκαναν τη δουλειά με το χέρι, τελικά έχασαν τη δουλειά τους.

Ο κίνδυνος της δημιουργικής καταστροφής είναι υπαρκτός και παραμένει και σήμερα. Ο αυτοματισμός, για παράδειγμα, θα μπορούσε αντικαθιστώ 40% των θέσεων εργασίας τα επόμενα 15 χρόνια. Θα μπορούσαμε να μείνουμε πίσω αν δεν είμαστε προσεκτικοί.

Αυτό είναι κάτι που σκέφτομαι τον τελευταίο καιρό. Βλέπετε, γράφω εδώ 13 χρόνια. Αν και αυτό μπορεί να δείχνει μακροζωία, δείχνει επίσης ότι είμαι επιρρεπής στη δημιουργική καταστροφή. Ένας νέος τρόπος να κάνω πράγματα θα μπορούσε να έρθει ανά πάσα στιγμή και να με αφήσει πίσω. Αν δεν προσέξω, θα μπορούσα να γίνω θύμα.

Αλλά η δημιουργική καταστροφή θα μπορούσε να γίνει μια μεγάλη ευκαιρία αν είμαστε ανάμεσα σε αυτούς που μυημένος το. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα στον επιχειρηματικό κόσμο. Η Microsoft απογειώθηκε στην επανάσταση των μικροϋπολογιστών που ήταν δημιουργική καταστροφή για τους παλιούς κατασκευαστές υπολογιστών. Η Amazon απογειώθηκε με την επανάσταση του Διαδικτύου, η οποία ήταν δημιουργική καταστροφή για τα καταστήματα από τούβλα και κονιάματα. Η Apple απογειώθηκε στην επανάσταση των smartphone που ήταν δημιουργική καταστροφή για τους παλιούς κατασκευαστές τηλεφώνων.

Διαβάστε περισσότερα  Περιοχή αναψυχής Wildwood, Welches, Όρεγκον

Σε ατομικό επίπεδο το πιστεύω αυτό Η επιβίωση της δημιουργικής καταστροφής απαιτεί από εσάς να γίνετε ευέλικτοι: άτομο που μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα σε νέες καταστάσεις και να τις εκμεταλλευτεί. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να οδηγείτε ένα νέο κύμα όταν έρθει.

Ένα βασικό συστατικό για να γίνετε ευέλικτος είναι το πάθος για δια βίου μάθηση. Πρέπει να είσαι πρόθυμος να μάθεις και πρέπει να το κάνεις για α Διάρκεια Ζωής. Πρέπει επίσης να πειραματιστείτε με νέα πράγματα. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να έχετε παράπλευρα έργα.

Εξακολουθώ να δουλεύω πάνω σε αυτό, αλλά θέλω να γίνω καλός ευέλικτος. Δεν θέλω να γίνω θύμα δημιουργικής καταστροφής. Αντίθετα, θέλω να είμαι ο εμπνευστής του αν είναι δυνατόν.

Τι γίνεται με εσένα; Πώς προετοιμάζεστε για δημιουργική καταστροφή; Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας στα σχόλια!