Ένα βασικό εργαλείο για την πρόοδο – Life Optimizer

Ένα βασικό εργαλείο για την πρόοδο – Life Optimizer

Μόλις τελείωσα την ανάγνωση Ξανασκέψου το από τον Άνταμ Γκραντ. Είναι ένα βιβλίο για την επανεξέταση, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Εδώ θα ήθελα να συζητήσω ένα μέρος του βιβλίου σχετικά με τη σημασία του πειραματισμού. Ιδού ένα απόσπασμα:

Ήταν 1932 και κυβερνήτης της Νέας Υόρκης ήταν ο Φράνκλιν Ντελάνο Ρούσβελτ. Έδωσε το μήνυμά του «δοκίμασε κάτι» καθώς η χώρα αναπήδησε από τη Μεγάλη Ύφεση… Στην πιο αξιομνημόνευτη γραμμή από την ομιλία, ο FDR υποστήριξε ότι «η χώρα απαιτεί τολμηρούς, επίμονους πειραματισμούς». Αυτή η αρχή έγινε η λυδία λίθο της ηγεσίας του… Ο τολμηρός, επίμονος πειραματισμός μπορεί να είναι το καλύτερο εργαλείο μας για επανεξέταση.

Συμφωνώ απολύτως. Εάν θέλετε να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας, θα πρέπει να ενσωματώσετε τολμηρός, επίμονος πειραματισμός στη ζωή σου.

Υπάρχουν τρεις λέξεις εκεί: τολμηρός, επίμονοςκαι πειραματισμός. Πιστεύω ότι μπορούμε να μάθουμε κάτι μόνο από αυτές τις τρεις λέξεις. Ας τα ψάξουμε, ξεκινώντας από την τελευταία λέξη.

1. Πειραματισμός

Θέλετε να προχωρήσετε στο επόμενο επίπεδο στη ζωή σας; Εάν το κάνετε, τότε πρέπει να προσπαθήσετε νέος πράγματα. Γιατί; Επειδή Το να κάνεις τα ίδια πράγματα εξ ορισμού θα σου δώσει τα ίδια αποτελέσματα.

Με μια πειραματική νοοτροπία, θα πρέπει να κάνετε την εργασία σας, να κάνετε μια υπόθεση για το τι μπορεί να λειτουργήσει και να το δοκιμάσετε στον πραγματικό κόσμο. Θετω με αλλο τροπο, χρειάζεται να βάζω στοιχήματα. Αυτό είναι κάτι που κάνουν οι μεγάλοι άνθρωποι.

2. Έντονη

Το πείραμά σας δεν πρέπει να είναι ένα οποιοδήποτε πείραμα. θα έπρεπε να είναι τολμηρός. Αυτό σημαίνει να αφήσετε τη ζώνη άνεσής σας και να βγείτε στο άγνωστο. Αυτό μπορεί επίσης να σημαίνει αντίθεση με τη συμβατική σοφία.

Διαβάστε περισσότερα  Πώς οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να πληρούν τις προϋποθέσεις για πίστωση διατήρησης εργαζομένων το 2023

Ναι, αυτό είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις, αλλά με τη σωστή νοοτροπία, μπορείς να το κάνεις. Με βάση την εμπειρία μου, Η χρήση του πλαισίου ελαχιστοποίησης της λύπης και η θέαση του ταξιδιού ως περιπέτειας είναι χρήσιμα.

3. Επίμονος

Εκεί θα να είναι πισωγυρίσματα στην πορεία. Παρά όλα αυτά, ένα πείραμα εξ ορισμού περιλαμβάνει κινδύνους (αλλιώς, δεν θα λεγόταν πείραμα). Πρέπει να συνεχίσετε να προχωράτε μπροστά παρά τις αναποδιές. Πρέπει να είσαι επίμονος.

Προσοχή όμως: το να είσαι επίμονος δεν σημαίνει να είσαι πεισματάρης. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ τους. Το να είσαι πεισματάρης σημαίνει να επιμένεις ένα συγκεκριμένο τρόπο για να φτάσετε στον προορισμό σας. Το να είσαι επίμονος, από την άλλη, σημαίνει όντας ευέλικτο για το πώς θα φτάσετε εκεί.

***

Εάν θέλετε να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας, πιστεύω ότι ο τολμηρός και επίμονος πειραματισμός είναι ο δρόμος που πρέπει να κάνετε.

Τι νομίζετε; Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας στα σχόλια!