αναδρομική Πέμπτη

#ThrowbackThursday ~ Incendiary από τον Carl Rackman #Thriller #Fantasy

Καλωσήρθες στο TCL's Λειτουργία Throwback Thursday #LinkParty για την 1η Φεβρουαρίου.

αναδρομική Πέμπτη

Αυτό το μήνα θα συμμετέχω στο Incendiary του Carl Rackman.

κομψό-1769669_640

Έχουν περάσει σχεδόν πενήντα χρόνια από τότε που μια διμοιρία στρατιωτών στη ζούγκλα της Καμπότζης έπεσε πάνω σε μια φρικτή σκηνή που δεν μπορούσαν να αρχίσουν να επεξεργάζονται. Πολλαπλοί φρικιαστικοί θάνατοι…ένα φανταστικό πλάσμα που εκτοξεύει φλόγες…άμαχοι που φαινομενικά λατρεύουν την οπτασία.

Τώρα η Dr Mel Villiers, μια ερευνήτρια σε μια άκρως απόρρητη εγκατάσταση, μαζί με το αφεντικό της Dr Harry Egerton, περιμένουν την άφιξη ενός φορτηγού πλοίου από την Αμερική που μεταφέρει το ίδιο πλάσμα. Το Project Horla μεταφέρθηκε στη Βρετανία. Η επικεφαλής του έργου, η Isabelle March, είναι η εχθρός του Mel. Ο Μάρτης εκφοβίζει και υποτιμά τη Μελ για τα τέσσερα χρόνια της μεταδιδακτορικής έρευνας.

Ο Egerton ανησυχεί για την έλλειψη ενημερώσεων και η ανταπόκριση από το πλοίο και το φως της ημέρας φέρνει ανησυχητικές εικόνες. Μια ελίτ μονάδα SBS αποστέλλεται στο πλοίο, χωρίς να γνωρίζει το φορτίο ή τι μπορεί να συναντήσει, με επικεφαλής τον φίλο του Μελ, τον καπετάνιο Στιβ Γουόρεν. Αυτό που βρίσκει η ερευνητική ομάδα αψηφά την πεποίθηση και γίνεται αγώνας για επιβίωση καθώς συνειδητοποιούν ότι το πλάσμα είναι χαλαρό και η μόνη επιζών είναι η Isabel March.

Το Incendiary είναι μια ιστορία με έντονο ρυθμό και ένταση από την αρχή. Ένα εξαιρετικά καλοσχεδιασμένο μείγμα μυθολογικής φαντασίας και σύγχρονου κατασκοπευτικού θρίλερ με λίγο ρομαντισμό. Το στοιχείο της φαντασίας είναι γραμμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να το κάνει απόλυτα αληθοφανές, η αντίληψη ότι οι άνθρωποι μπορεί τελικά να μην είναι το ανώτερο είδος στη γη προσθέτει άλλο ένα στρώμα στην ιστορία.

Ο Carl Rackman παραδίδει μια συναρπαστική, άριστα γραμμένη και ερευνημένη ιστορία. Ευφάνταστη και ατομική όπως πάντα, η αφήγηση έχει πολλές απρόβλεπτες ανατροπές και υπέροχα κατασκευασμένους χαρακτήρες για τους οποίους δεν είστε ποτέ σίγουροι. Μια προβληματική κλίση σχετικά με τα κίνητρα και την αξιοπιστία των μυστικών κυβερνητικών υπηρεσιών, και μάλιστα της ίδιας της κυβέρνησης, είναι επίσης ένα πιστευτό θέμα. Οι περιγραφές και οι λεπτομέρειες δίνουν απίστευτες εικόνες και δεν θα μπορούσα να διακινδυνεύσω να μαντέψω πώς θα εξελισσόταν η ιστορία — ή το τέλος… αλλά δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερο. Υπάρχει επίσης μια πολύ ενδιαφέρουσα σημείωση του συγγραφέα στο τέλος που αξίζει να διαβάσετε.

κομψό-1769669_640

Δεν μοιάζει με τίποτα που δεν έχετε δει ποτέ. Είναι όμορφη – ένας τέλειος συνδυασμός σωματικής και πνευματικής υπεροχής. Και δεν είναι ελεύθερη εδώ και σαράντα χρόνια. Ποιος ξέρει τι θα κάνει;».
Καμπότζη, 1970. Μια διμοιρία του αμερικανικού στρατού σέρνεται μέσα από την πυκνή ζούγκλα αναζητώντας κρυμμένες προμήθειες του Βορείου Βιετνάμ. Αυτό που βρίσκουν είναι ένα τρομακτικό πλάσμα από τις πιο σκοτεινές σελίδες της αρχαίας μυθολογίας.
Σχεδόν 50 χρόνια αργότερα, ο Dr Mel Villiers, ερευνητής στο άκρως απόρρητο ερευνητικό κέντρο Porton Down του Ηνωμένου Βασιλείου, τρέμει στο σκοτάδι πριν από την αυγή σε μια απομακρυσμένη αποβάθρα στο Σαουθάμπτον της Αγγλίας. Περιμένει την παράδοση ενός μοναδικού δείγματος από τη μονάδα βιολογικής έρευνας του Plum Island στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Μόνο μια χούφτα κυβερνητικών επιστημόνων και κατασκόπων γνωρίζουν καν ότι υπάρχει.
Όταν η επαφή με το μεταφορικό πλοίο χάνεται, μια επίλεκτη μονάδα SBS με επικεφαλής τον φίλο του Μελ, τον καπετάνιο Στιβ Γουόρεν, στέλνεται στο πλοίο για να ερευνήσει. Βρίσκουν ένα άδειο δοχείο και πολλά πτώματα. Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν μαθαίνει ότι το πλάσμα εξακολουθεί να κρύβεται κάπου στο πλοίο. Και η απόδρασή του δεν ήταν τυχαία.
Καθώς ο χρόνος τελειώνει, ένας ξέφρενος αγώνας πυροδοτείται για να σταματήσει το θανατηφόρο πλάσμα πριν ξεφύγει οριστικά από την αιχμαλωσία. Το ίδιο το μέλλον της ανθρωπότητας ως κυρίαρχης μορφής ζωής στη Γη διακυβεύεται.

Διαβάστε περισσότερα  #SundayStills ~ Something to Do #Nature #Photography