175527272

#BookReviews ~ Darkness and Reset (Books 3&4 SFV- 1) by Terry Tyler #PostApocalyptic @TerryTyler4 #TuesdayBookBlog

Αυτά είναι το δεύτερο και το τρίτο βιβλίο που συνθέτουν ένα συνεχιζόμενο τόξο ιστορίας του ιού SFV-1 που αφηγείται πάνω από τρεις νουβέλες. Η κριτική μου για το πρώτο, Infected, βρίσκεται εδώ.

«Δεν πρόκειται να είναι όλη η ζωή μας. Είναι το σκοτάδι πριν την αυγή, αυτό είναι όλο ».

175527272

Το Darkness, με αυτό το δυσοίωνο εξώφυλλο, μας φέρνει ενημερωμένους με τους Juno, Lion, Nora, Cat και την υπόλοιπη ομάδα που γνωρίσαμε στο Infected, και πώς η κατάρρευση της κοινωνίας τους έχει επηρεάσει. Έχουν σχηματίσει μια μικρή κοινότητα στην αγροτική Cumbria, η οποία, υπό τις περιστάσεις, λειτουργεί αρκετά καλά παρά την απειλή επίθεσης από τους μολυσμένους. Δηλαδή, μέχρι να φτάσουν οι εκπρόσωποι μιας πολύ μεγαλύτερης ομάδας που είχαν αποφασίσει ότι ήταν ώρα να «αναδιανεμηθεί ο πλούτος». σε όσες κοινότητες μπορούσαν να φτάσουν.

Η Cat εξακολουθεί να βρίσκεται στο νησί John's Drift της Σκωτίας, όπου συμμετείχε σε ένα τηλεοπτικό ριάλιτι, το οποίο της επέβαλλε να ζήσει και να επιβιώσει μόνη της σε ένα απομακρυσμένο νησί για ένα χρόνο, χωρίς να γνωρίζει τίποτα για το τι συνέβαινε στον ευρύτερο κόσμο.

Καθώς περπατούσα προς τη μαμά, μπορούσα να δω ότι ήξερε ότι ό,τι είχε συμβεί ήταν πολύ, πολύ κακό. Αμέσως. Ήξερα ότι θα το έκανε. Διαφορετικά, γιατί θα ήμουν εδώ χωρίς τον μπαμπά και τη Βάιολετ;

Αυτή η σειρά σίγουρα σε βάζει σε σκέψεις. Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς πώς μπορεί να συμπεριφερθείς σε μια ποτέ γνωστή κρίση. Όσοι επηρεάζονται και οδηγούνται από τον ιό δεν είναι πλέον άνθρωποι με την πραγματική έννοια της λέξης και είναι ανίκανοι για ορθολογισμό. Οι επιζώντες κάνουν ό,τι μπορούν για να παραμείνουν ασφαλείς στις τσέπες της χώρας όπου αναζητούν τροφή και καλλιεργούν τη δική τους τροφή. Αλλά τα πράγματα πρόκειται να αλλάξουν με αυτούς που βρίσκονται πίσω από τη σκηνή, φαινομενικά ότι λειτουργούν για το καλό όλων αλλά οι πεινασμένοι για την εξουσία έχουν τη δική τους ατζέντα. Η βασική ευπρέπεια γίνεται παρελθόν. Ο κίνδυνος και η εξαπάτηση είναι η σειρά της ημέρας.

«Αν ένα άτομο βγει εκεί έξω και δαγκωθεί, ολόκληρο το μέρος θα μπορούσε να καταρρεύσει μέσα σε λίγες ώρες».

202967644

Στην Επαναφορά, τα μέλη της κυβέρνησης που έχουν επιβιώσει μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ότι είναι υπεύθυνοι και έχουν καταστρώσει ένα σχέδιο για να «επαναφέρουν» τη χώρα, και επομένως από προεπιλογή ελέγχουν πώς ζουν οι άνθρωποι. Όσοι πίστεψαν τη διαφημιστική εκστρατεία της καλής στέγασης, της έλλειψης τροφίμων ή άλλων ελλείψεων και της απόλυτης ασφάλειας σύντομα θα ανακαλύψουν ότι όλα δεν είναι ακριβώς όπως φαίνονται.

«Είναι μια πολυτελής φυλακή στην οποία μπήκαμε με τη θέλησή μας. Όλα όσα θα μπορούσατε να χρειαστείτε σε κοντινή απόσταση με τα πόδια. Το μόνο που χρειάζεστε αν είστε ρομπότ, ούτως ή άλλως.'

Μια ομάδα επιζώντων που ονομάζονται The Berserkers είναι αποφασισμένοι να αποφύγουν την επαναφορά και τους περιοριστικούς νόμους που ισχύουν τώρα για όσο διάστημα μπορούν. Ένα ζευγάρι από αυτούς που στεγάζονται σε μια από τις κρατικές εγκαταστάσεις, λιγότερο από εντυπωσιασμένοι με το προφανές κοινωνικό χάσμα με τις θέσεις εργασίας και τη στέγαση, αποφασίζουν αρκετά και κάνουν ένα διάλειμμα για την ελευθερία. Οι χαρακτήρες αλλάζουν και προσαρμόζονται, όχι πάντα προς το καλύτερο, καθώς οι συνθήκες και οι εμπειρίες αλλάζουν, οδηγώντας την ιστορία μπροστά.

Θα έπρεπε να ήταν μια φωτεινή ηλιόλουστη μέρα για την απόδρασή μας, αλλά είναι θαμπή και μυρίζει σαν βροχή. Νομίζω ότι μπορεί να είναι αργία του Αυγούστου. Θυμάμαι τη μαμά να παραπονιέται ότι πάντα έβρεχε τότε.

Αν και μπορεί να φαίνεται ότι όλα αυτά είναι καταστροφή και κατήφεια, αυτό δεν ισχύει. Υπάρχουν υπέροχες φιλίες που διαρκούν και άνθρωποι που βοηθούν και φροντίζουν ο ένας τον άλλον. Οι συνθήκες και τα γεγονότα δείχνουν την αποφασιστικότητα, το θάρρος και την ανθεκτικότητα που μπορούν να βρουν οι άνθρωποι όταν έρχονται αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη και συνεχιζόμενη κατάσταση. Οι χαρακτήρες ορίζονται όμορφα, είτε καλοί είτε κακοί, ο Juno είναι ο αγαπημένος μου, αλλά είναι όλοι πιστευτοί. Το γεγονός ότι η ιστορία αφηγείται από προσωπικές οπτικές γωνίες προσδίδει περισσότερη ατμόσφαιρα και σύνδεση στους χαρακτήρες.

Τα περισσότερα χαλαρά άκρα είναι δεμένα ικανοποιητικά, με μία ή δύο εξαιρέσεις, που ίσως θα εξερευνηθούν αργότερα…

κομψό-1769669_640

Ο Terry Tyler είναι ο συγγραφέας είκοσι επτά βιβλίων που διατίθενται από την Amazon, με το τελευταίο να είναι η τριλογία του ιού της οργής SFV-1: Infected, Darkness και Reset. Άλλες πρόσφατες δημοσιεύσεις περιλαμβάνουν το «Where There's Doubt», την ιστορία ενός ρομαντικού απατεώνα και τη λεία του, και το «Megacity», το τελευταίο βιβλίο της δυστοπικής τριλογίας Operation Galton. Ευτυχισμένος που δημοσιεύεται ανεξάρτητα, ο Terry είναι άπληστος αναγνώστης και κριτικός βιβλίων και μέλος της Ομάδας Κριτικής Βιβλίων της Rosie Amber.

Πανό

Διαβάστε περισσότερα  Επεισόδιο 535: Where She Blooms - Η Lori Poliski της Flori LLC σχεδιάζει ένα 100% κομποστοποιήσιμο στεφάνι διακοπών από το γοητευτικό της στούντιο
Δημοσιεύτηκε στις Δημοσιεύτηκε στην κριτική βιβλίουΜε ετικέτα: Terry Tyler, Post Apocalyptic, Book Review, SFV-!, Darkness, Reset, Virus.