Σπόροι μπάμιες σώθηκαν από ξεραμένους λοβούς μπάμιες

Πώς να αποθηκεύσετε τους σπόρους της μπάμιας με επιτυχία

Η αποθήκευση των δικών σας σπόρων λαχανικών είναι διασκεδαστική και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να είστε πιο ευρηματικοί. Σε αυτήν την ανάρτηση λοιπόν, θα εξετάσουμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη διατήρηση των σπόρων μπάμιας.

Σπόροι μπάμιες σώθηκαν από ξεραμένους λοβούς μπάμιεςΣπόροι μπάμιες σώθηκαν από ξεραμένους λοβούς μπάμιες

Το Audrey's Little Farm μπορεί να κερδίσει προμήθεια αφού κάνει κλικ σε συνδέσμους σε αυτήν τη σελίδα χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Μάθε περισσότερα.

Τα φυτά μπάμιες είναι ένα από τα λαχανικά μου με την καλύτερη παραγωγή κάθε χρόνο στον καλοκαιρινό μου κήπο. Αλλά μεγαλώνουν τόσο γρήγορα που χρειάζεται να συλλέγονται σχεδόν καθημερινά διαφορετικά οι λοβοί γίνονται πολύ μεγάλοι.

Οι μπάμιες έχουν καλύτερη γεύση όταν οι λοβοί είναι μικροί και τρυφεροί γιατί όσο μεγαλώνουν οι λοβοί είναι σκληροί. Έτσι, σε εκείνο το σημείο, εξακολουθώ να τρυγώ, αλλά τα πετάω έξω ή τα ψιλοκόβω και τα ταΐζω στα κοτόπουλα μου.

Αλλά στις αρχές της σεζόν, είναι σημαντικό να συνεχίσετε τη συγκομιδή των μπάμιες, ακόμα κι αν οι λοβοί είναι πολύ μεγάλοι για να φάτε, επειδή διατηρεί τα φυτά παραγωγικά.

Αποκτήστε τη δωρεάν λίστα ελέγχου έναρξης σποράς!

Εγγραφείτε και λάβετε αυτή τη λίστα ελέγχου έναρξης σποράς στα εισερχόμενά σας!!

Αλλά καθώς πλησιάζετε στο τέλος της σεζόν, μπορείτε να αφήσετε μερικούς από τους μεγάλους λοβούς στα φυτά για να σώσετε τους σπόρους.

Ωστόσο, εάν αποφασίσετε να αποθηκεύσετε σπόρους, υπάρχουν μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε ώστε να έχετε μια επιτυχημένη φύτευση.

Αν σας αρέσουν τα βίντεο, μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη διαδικασία μαζί με μερικές γρήγορες συμβουλές στο βίντεο μου στο YouTube παρακάτω. Ή συνεχίστε μέσω του άρθρου όπου θα καλύψω όλες τις σημαντικές πληροφορίες.

Διαβάστε περισσότερα  The Huntress by Kate Quinn #AudiobookReview #HistoricalFiction #Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος @KateQuinnΣυγγραφέας #BookTwitter #TuesdayBookBlog

Πώς να σώσετε τους σπόρους της μπάμιας

Η αποθήκευση σπόρων από τεράστιους λοβούς μπάμιες που δεν τρώγονται πλέον είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τους χρησιμοποιήσετε. Εδώ είναι λοιπόν όλα τα σημαντικά βήματα για την εξοικονόμηση σπόρων από τα φυτά της μπάμιας σας.

Φυτέψτε και αποθηκεύστε σπόρους από ποικιλίες Heirloom

Πρώτον, εάν σκοπεύετε να αποθηκεύσετε σπόρους, πρέπει να φυτέψετε ένα ποικιλία κειμήλιο.

Τα κειμήλια φυτά είναι πιστά στην ποικιλία τους και έχουν μεταδοθεί για πολλές γενιές έναντι υβριδίων που είναι μια διασταύρωση πολλαπλών ποικιλιών, που εκτρέφονται για να έχουν συγκεκριμένες ιδιότητες.

Οι υβριδικές ποικιλίες εξακολουθούν να είναι ιδανικές για φύτευση για πολλούς λόγους, αλλά δεν πρέπει να αποθηκεύσετε τους σπόρους τους γιατί δεν θα είναι η ίδια ποικιλία με το μητρικό φυτό.

Ωστόσο, όταν αποθηκεύετε σπόρους από ένα φυτό κειμήλιο, αυτή είναι η ποικιλία που θα πάρετε.

Κρατήστε τα φυτά απομονωμένα

Το επόμενο σημαντικό βήμα για την επιτυχή εξοικονόμηση σπόρων είναι ότι θα πρέπει να έχετε μόνο μία ποικιλία από κάθε είδος φυτού από το οποίο θέλετε να αποθηκεύσετε σπόρους.

Ο λόγος για αυτό είναι η αποφυγή της διασταυρούμενης επικονίασης. Τα φυτικά είδη δεν μπορούν να διασταυρωθούν, αλλά οι φυτικές ποικιλίες μπορούν.

Για παράδειγμα, εάν έχετε δύο διαφορετικές ποικιλίες μπάμιες που αναπτύσσονται στον κήπο σας, μπορούν να διασταυρωθούν και οι σπόροι που αποθηκεύετε μπορεί να είναι μια διασταύρωση και των δύο αυτών ποικιλιών.

Όμως η φύτευση διαφορετικών ειδών φυτών όπως οι μπάμιες και τα αγγούρια στον ίδιο χώρο δεν θα προκαλέσει διασταυρούμενη επικονίαση.

Αποκτήστε τη δωρεάν λίστα ελέγχου έναρξης σποράς!

Εγγραφείτε και λάβετε αυτή τη λίστα ελέγχου έναρξης σποράς στα εισερχόμενά σας!!

Διαβάστε περισσότερα  #PromoBlitz ~ Spellbound by Gretchen Rue #Cosy #MurderMystery @rararesources

Αφήστε τους λοβούς να ωριμάσουν και να στεγνώσουν στο φυτό

Μόλις αποφασίσετε να αποθηκεύσετε σπόρους, πρέπει να αφήσετε μερικούς από τους λοβούς της μπάμιας να ωριμάσουν πλήρως στο φυτό και να στεγνώσουν.

Εάν μαζέψετε τους λοβούς πολύ νωρίς, οι σπόροι μπορεί να μην είναι ακόμη πλήρως ώριμοι. Αλλά αν αφήσετε τους λοβούς στο φυτό μέχρι να αρχίσουν να στεγνώνουν και να ραγίζουν, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οι σπόροι μέσα είναι πλήρως ώριμοι.

Ένας πλήρως ώριμος λοβός μπάμιας που στεγνώνει στο κοτσάνιΈνας πλήρως ώριμος λοβός μπάμιας που στεγνώνει στο κοτσάνι

Συγκομίστε τις μπάμιες και αφαιρέστε τους σπόρους

Αφού οι λοβοί της μπάμιας έχουν στεγνώσει στο φυτό και αρχίσουν ελαφρώς να σπάνε, ήρθε η ώρα να τις μαζέψετε από το κοτσάνι και να σώσετε τους σπόρους τους.

Συνήθως μπορείτε να ανοίξετε τους λοβούς με τα δάχτυλά σας και όλοι οι σπόροι θα πέσουν. Ή μπορείτε να κόψετε προσεκτικά τους λοβούς με ψαλίδι κήπου.

Αποθηκεύστε σωστά τους σπόρους

Τέλος, αφού βγάλετε όλους τους σπόρους από τους αποξηραμένους λοβούς, αποθηκεύστε τους σε ένα αεροστεγές δοχείο σε δροσερό, σκοτεινό και ξηρό σημείο.

Οι σπόροι πρέπει να είναι βιώσιμοι για 2 χρόνια, αλλά αν τους χρησιμοποιήσετε την επόμενη σεζόν θα έχετε τα καλύτερα ποσοστά βλάστησης.

Αποκτήστε τη δωρεάν λίστα ελέγχου έναρξης σποράς!

Εγγραφείτε και λάβετε αυτή τη λίστα ελέγχου έναρξης σποράς στα εισερχόμενά σας!!

Περίληψη

Αν θέλετε να σώσετε τους σπόρους σας φέτος αλλά δεν έχετε ποικιλίες κειμηλίων φυτεύτηκαν ή ίσως έχετε πολλαπλές ποικιλίες που αναπτύσσονται στον κήπο σας, τότε θα συνιστούσα να περιμένετε μέχρι το επόμενο έτος, ώστε να μπορείτε να ακολουθήσετε τα σωστά βήματα για να συλλέξετε σπόρους καλής ποιότητας που μπορούν να φυτευτούν με επιτυχία.

Μια ξεραμένη λοβό μπάμιαςΜια ξεραμένη λοβό μπάμιας

Εδώ είναι μια γρήγορη επισκόπηση του τρόπου αποθήκευσης των σπόρων μπάμιας,

  • φυτέψτε μια ποικιλία κειμήλιο
  • αφήστε τους λοβούς της μπάμιας να ωριμάσουν πλήρως και να στεγνώσουν στο φυτό
  • ανοίξτε προσεκτικά τους ξεραμένους λοβούς και αφαιρέστε τους σπόρους
  • αποθηκεύστε τους σπόρους σε αεροστεγές δοχείο σε δροσερό, ξηρό και σκοτεινό μέρος.
Διαβάστε περισσότερα  #GuestPost από τη Susan Gray #συγγραφέας του Spanish House Secrets #HistoricalFiction @rararesources

Εάν ενδιαφέρεστε να αποθηκεύσετε σπόρους από άλλα λαχανικά, ρίξτε μια ματιά στην ανάρτησή μου εδώ σχετικά με την εξοικονόμηση σπόρων κολοκύθας ή μεταβείτε στο βίντεό μου στο YouTube για να μάθετε πώς να σώσετε τους σπόρους καρότου.

Καρφιτσώστε το για αργότερα

Κάθε βήμα για την εξοικονόμηση σπόρων μπάμιας από φρέσκες μπάμιεςΚάθε βήμα για την εξοικονόμηση σπόρων μπάμιας από φρέσκες μπάμιες