Σπόροι αγγουριού που σώθηκαν από τον κήπο

Πώς να αποθηκεύσετε σπόρους αγγουριού (5 απλά βήματα)

Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε τους δικούς σας σπόρους αγγουριού, αυτό το άρθρο θα σας καθοδηγήσει σε κάθε βήμα, ώστε να μπορείτε να αποθηκεύσετε με επιτυχία σπόρους για να φυτέψετε στον κήπο του επόμενου έτους.

Σπόροι αγγουριού που σώθηκαν από τον κήπο

Το Audrey's Little Farm μπορεί να κερδίσει προμήθεια αφού κάνει κλικ σε συνδέσμους σε αυτήν τη σελίδα χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Μάθε περισσότερα.

Η αποθήκευση σπόρων από φυτά στον κήπο σας είναι μια τόσο διασκεδαστική και ικανοποιητική διαδικασία. Επιπλέον, σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χρήματα σε σπόρους και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα φυτά σας.

Αλλά υπάρχουν μερικά σημαντικά βήματα που πρέπει να γίνουν για να βεβαιωθείτε ότι θα έχετε βιώσιμους σπόρους.

Ας δούμε λοιπόν πώς να σώσουμε τους σπόρους αγγουριού.

Αποκτήστε τη δωρεάν λίστα ελέγχου έναρξης σποράς!

Εγγραφείτε και λάβετε αυτή τη λίστα ελέγχου έναρξης σποράς στα εισερχόμενά σας!!

Πώς να αποθηκεύσετε τους σπόρους αγγουριού βήμα προς βήμα

Εάν έχετε αγγούρια που φυτρώνουν στον κήπο σας, τότε σίγουρα θα πρέπει να σκεφτείτε να αποθηκεύσετε τους δικούς σας σπόρους.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου για να βεβαιωθείτε ότι εξοικονομείτε βιώσιμους σπόρους.

Εάν θέλετε να παρακολουθήσετε το βίντεό μου στο YouTube παρακάτω, εξηγώ κάθε βήμα και δείχνω ολόκληρη τη διαδικασία ή μπορείτε να συνεχίσετε να διαβάζετε αυτό το άρθρο.

Βήμα 1 – Αποθηκεύστε σπόρους από μια υβριδική ποικιλία

Το πρώτο βήμα για να σώσετε τους σπόρους αγγουριού καθώς και όλους τους άλλους σπόρους λαχανικών είναι να βεβαιωθείτε ότι αποθηκεύετε σπόρους από ποικιλία κειμήλιο.

Διαβάστε περισσότερα  #ThrowbackThursday ~ Incendiary από τον Carl Rackman #Thriller #Fantasy

Δεν πρέπει να αποθηκεύετε σπόρους από υβριδικές ποικιλίες επειδή είναι μια διασταύρωση πολλών ποικιλιών που σημαίνει ότι οι σπόροι τους δεν θα είναι αληθινοί με το φυτό από το οποίο αποθηκεύετε σπόρους.

Το επόμενο ζήτημα είναι να διατηρήσετε τα φυτά της ίδιας οικογένειας απομονωμένα εάν σκοπεύετε να εξοικονομήσετε σπόρους.

Εάν έχετε πολλαπλές ποικιλίες αγγουριού που αναπτύσσονται στον κήπο σας, τα φυτά μπορούν να διασταυρωθούν και οι σπόροι που αποθηκεύετε θα μπορούσαν να είναι μια διασταύρωση πολλών ποικιλιών.

Έτσι, για να πάρετε σπόρους της ποικιλίας από την οποία εξοικονομείτε, το φυτό πρέπει να είναι κειμήλιο και να απομονώνεται από άλλα φυτά της ίδιας οικογένειας.

Βήμα 2 – Αφήστε τα αγγούρια να ωριμάσουν πλήρως

Το επόμενο βήμα είναι να αφήσετε τα αγγούρια να ωριμάσουν πλήρως στο αμπέλι.

Το αγγούρι στην παρακάτω φωτογραφία είναι ένα Αρμενικό αγγούρι που είναι τεχνικά πεπόνι, αλλά η διαδικασία εξοικονόμησης σπόρων είναι ακριβώς η ίδια για κάθε είδος αγγουριού που καλλιεργείτε.

Ένα ώριμο αρμενικό αγγούρι στο αμπέλι

Τα καλύτερα αγγούρια για κατανάλωση δεν είναι πλήρως ώριμα. Τα αγγούρια έχουν καλύτερη γεύση όταν συλλέγονται μικρά, πράγμα που σημαίνει ότι οι σπόροι μέσα πρέπει ακόμα να αναπτυχθούν πλήρως εάν σκοπεύετε να αποθηκεύσετε σπόρους.

Έτσι, για να εξοικονομήσετε σπόρους, πρέπει να αφήσετε το αγγούρι να ωριμάσει πλήρως. Όταν τα αγγούρια είναι πλήρως ώριμα, βγαίνουν εύκολα από το αμπέλι και συνήθως γίνονται από πράσινο σε κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα.

Αποκτήστε τη δωρεάν λίστα ελέγχου έναρξης σποράς!

Εγγραφείτε και λάβετε αυτή τη λίστα ελέγχου έναρξης σποράς στα εισερχόμενά σας!!

Βήμα 3 – Συγκομιδή των σπόρων

Αφού μαζέψετε το πλήρως ώριμο αγγούρι, κόψτε το στη μέση κατά μήκος για να βγάλετε τους σπόρους.

Ένα αρμένικο αγγούρι κομμένο στη μέση για να μαζευτούν οι σπόροι

Στη συνέχεια αφαιρέστε τους σπόρους και τυχόν πολτό.

Διαβάστε περισσότερα  Επεισόδιο 537: Γνωρίστε τη Melissa Mercado-Denke από το Campanula Design Studio του Seattle και μάθετε για το μοναδικό και εποχιακό πρόγραμμα δώρων της

Τοποθετήστε τον πολτό και τους σπόρους σε ένα δοχείο γεμάτο με ζεστό νερό και ανακατέψτε απαλά γύρω από το μείγμα. Ένα μάτσο από τον πολτό και μερικούς σπόρους μπορεί να επιπλέουν στην κορυφή και μπορείτε να το αφαιρέσετε. Αυτοί οι σπόροι δεν είναι βιώσιμοι.

Στη συνέχεια, αφήστε το μείγμα να δέσει με το δοχείο ανοιχτό για 2-3 ημέρες για να ζυμωθεί κάτι που βοηθά να αφαιρεθεί ο πολτός γύρω από τους σπόρους.

Μετά από μερικές ημέρες, ο υπόλοιπος πολτός και οι ελαφροί σπόροι θα πρέπει να επιπλέουν στην κορυφή και οι βιώσιμοι σπόροι θα κατακαθίσουν στο κάτω μέρος.

Σπόροι αγγουριού σε δοχείο με νερό κατά τη διαδικασία εξοικονόμησης σπόρων

Αφαιρέστε τον πολτό μαζί με τυχόν σπόρους που επιπλέουν και στη συνέχεια ξεπλύνετε τους βιώσιμους σπόρους που είχαν εγκατασταθεί στο κάτω μέρος του δοχείου.

Αφού ξεπλύνετε, απλώστε τους σπόρους σε ένα φύλλο μπισκότων στρωμένο με χαρτί κουζίνας και στεγνώστε τους για να απορροφήσουν όλη την υγρασία.

Βήμα 4 – Στεγνώστε τους σπόρους

Αφού στεγνώσετε τους σπόρους, ανακινήστε τους σε ένα φύλλο μπισκότων στρωμένο με λαδόκολλα και αφήστε τους να είναι μέχρι να στεγνώσουν τελείως.

Η διαδικασία ξήρανσης διαρκεί συνήθως μερικές ημέρες έως και μία εβδομάδα, αλλά θα ξέρετε ότι είναι τελείως στεγνοί όταν οι σπόροι κουμπώνουν εύκολα στη μέση και δεν έχουν καμία κάμψη.

Αποκτήστε τη δωρεάν λίστα ελέγχου έναρξης σποράς!

Εγγραφείτε και λάβετε αυτή τη λίστα ελέγχου έναρξης σποράς στα εισερχόμενά σας!!

Βήμα 5 – Αποθηκεύστε σωστά

Αφού στεγνώσουν τελείως οι σπόροι, αποθηκεύστε τους σε αεροστεγές δοχείο σε δροσερό, ξηρό και σκοτεινό μέρος. Εάν οι σπόροι αποθηκεύονται υπό τις κατάλληλες συνθήκες, θα πρέπει να είναι βιώσιμοι για έως και 5 χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα  #PromoBlitz ~ Spellbound by Gretchen Rue #Cosy #MurderMystery @rararesources

Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε σπόρους από άλλα καλοκαιρινά λαχανικά, φροντίστε να δείτε την παρακάτω ανάρτηση, Πώς να σώσετε τους σπόρους της μπάμιας.

Καρφιτσώστε το για αργότερα

Αποξηραμένοι σπόροι αγγουριού