Δολοφονία στο νοσοκομείο Merewood

Δολοφονία στο νοσοκομείο Merewood από τη Michelle Salter #HistoricalFiction #CosyCrime @MichelleASalter @rararesources

Είμαι στην ευχάριστη θέση να μοιραστώ την κριτική μου για το Murder at Merewood Hospital για την περιοδεία στο blog που διοργανώθηκε από την Rachel's Random Resources.

Δολοφονία στο νοσοκομείο Merewood

Σκέψεις μου

Το Merewood Farm, μέρος του κτήματος Merewood, μετατράπηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο για τραυματίες στρατιώτες κατά τη διάρκεια του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου και είχε στελεχωθεί από δεκάδες γιατρούς, νοσοκόμες και εντολοδόχους. Τώρα ο πόλεμος είχε τελειώσει μόνο λίγοι ασθενείς είχαν απομείνει, η νοσοκόμα Helen Hopwood και ο Dr Samuel Bingham το μόνο προσωπικό. Το Merewood επρόκειτο να κλείσει τις πόρτες του μόλις πουληθεί το αγρόκτημα, οπότε έπρεπε να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις για τους υπόλοιπους ασθενείς. Ο Δρ Bingham, ωστόσο, είχε τα δικά του σχέδια.

Μόνο πέντε ασθενείς παρέμειναν στο νοσοκομείο. Αν μπορούσε ακόμα να λέγεται έτσι. Ο Μόργκαν ήταν ο μη εκλεγμένος αρχηγός τους. Από στρατιωτικό απόθεμα –ο πατέρας του ήταν ταγματάρχης– η ζωή του στρατού ήταν το μόνο που ήξερε ποτέ. Δυστυχώς, ο στρατός δεν είχε άλλη χρήση για αυτόν.

Οι υπόλοιποι ασθενείς είχαν όλοι ένα κοινό χαρακτηριστικό, εκτός από το γεγονός ότι τους είχαν αφήσει να μαραζώνουν στην τελευταία πτέρυγα του νοσοκομείου Merewood. Αυτή τη στιγμή ήταν πολύ κατεστραμμένοι για να επιστρέψουν στη ζωή που είχαν κάποτε.

Σχεδόν από την αρχή γνωρίζουμε ότι μία από τις νοσοκόμες είχε δολοφονηθεί πριν από ένα χρόνο και ο δολοφόνος ήταν ακόμα ελεύθερος. Τώρα κάποιος έπαιζε άσχημες φάρσες και ο αριθμός των σωμάτων αρχίζει να αυξάνεται. Υπάρχει μια υποβόσκουσα αίσθηση του προαισθήματος παρά τις υπέροχες περιγραφές της λίμνης, των γύρω δασών και της άγριας ζωής. Όλα αυτά τροφοδοτούν την τοπική πεποίθηση ότι το νοσοκομείο ήταν μοιραίο.

Η Έλεν ένιωθε απογοητευμένη και φοβόταν ότι δεν θα μπορούσε να βρει κατάλυμα για τους ασθενείς της εγκαίρως για την πώληση. Δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν την κανονική ζωή και υπέφεραν από διάφορους βαθμούς τραύματος και ζητήματα θυμού.

Η ιστορία αφηγείται από πολλές οπτικές γωνίες, επομένως δεν υπάρχει βαθιά κατανόηση των χαρακτήρων και ο καθένας δεν είναι σίγουρος πόσο μπορεί να εμπιστευτεί τους άλλους. Υπήρχαν πολλές ανατροπές και λανθασμένη κατεύθυνση που κράτησαν την αγωνία. Ένα καλογραμμένο και απολαυστικό φιλόξενο μυστήριο δολοφονίας.

κομψό-1769669_640

Οι ασθενείς επέζησαν του Μεγάλου Πολέμου μόνο για να αντιμετωπίσουν έναν νέο κίνδυνο…

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ MAREWOOD εξώφυλλοΤο 1916, η αδελφή Helen Hopgood στάλθηκε με μια ομάδα νοσοκόμων για να φροντίσει τραυματισμένους στρατιώτες στο Merewood Farm, ένα προσωρινό στρατιωτικό νοσοκομείο στο Hampshire.

Τώρα ο πόλεμος έχει τελειώσει, μόνο πέντε ασθενείς έχουν απομείνει – και είναι η μόνη νοσοκόμα. Η τελευταία πτέρυγα πρέπει να κλείσει και η Έλεν κάνει ό,τι μπορεί για να βρει νέα σπίτια για τους τραυματισμένους στρατιώτες.

Ο Joseph Wintringham πρέπει να πουλήσει τη φάρμα για να κρατήσει το Merewood Manor. Αλλά από τη δολοφονία της νοσοκόμας Τάπλιν, οι ντόπιοι πιστεύουν ότι το μέρος είναι καταραμένο – ίσως από την καταδικασμένη νοσοκόμα ή από τους ασθενείς που χάθηκαν από τα τραύματα του πολέμου.

Είναι το νοσοκομείο στοιχειωμένο; Ή είναι κάποιος πολύ αληθινός πίσω από τους αφύσικούς θανάτους που ξεκίνησαν την παραμονή του καλοκαιριού;

Μπορεί η Ελένη να ανακαλύψει την αλήθεια πριν να είναι πολύ αργά;

Σύνδεσμος αγοράς –

κομψό-1769669_640

Φωτογραφία Michelle SalterΗ Μισέλ Σάλτερ γράφει ένα ιστορικό φιλόξενο έγκλημα που διαδραματίζεται στο Χάμσαϊρ, όπου ζει, και εμπνέεται από γεγονότα της πραγματικής ζωής στη Βρετανία της δεκαετίας του 1920. Το πρώτο βιβλίο της σειράς της Iris Woodmore, Θάνατος στο Crookham Hallαντλεί από το ενδιαφέρον της για τον απόηχο του Μεγάλου Πολέμου και το κίνημα της σουφραζέτας.

Σύνδεσμοι μέσων κοινωνικής δικτύωσης – Facebook / Κελάδημα / Ίνσταγκραμ / Εγγραφή στις ενημερώσεις / Βιβλιοθήκη

Δολοφονία στο νοσοκομείο Merewood

Διαβάστε περισσότερα  Επεισόδιο 548: Flowers - Self Care Made Easy, και περισσότερα για τη νέα καμπάνια προώθησης λουλουδιών με τον Steve Dionne της CalFlowers